Plåtdetaljer som är bearbetade

Plåtbearbetning

Vi på Thonab har ett omfattande nätverk inom plåtbearbetning som ständigt utökas. Genom våra samarbetspartners i Ungern och Kina kan vi erbjuda en mångfald av tillverkningsmetoder och anpassa oss till varierande volymer, från enstaka komponenter till större serier.

Plåtbearbetning är ett område där vi kontinuerligt utvecklas och förbättrar våra möjligheter. Genom våra tillverkare i Ungern och Kina kan vi arbeta med olika material och hantera olika volymer, allt för att kunna erbjuda våra kunder ett bredare spektrum av tillverkningsalternativ.

Thonabs nätverk av leverantörer

Vi har en bred bas av pålitliga leverantörer, vilket gör att vi kan skräddarsy vår produktion efter våra kunders specifika krav och önskemål.

Thonab har etablerade tillverkare över hela Europa, inklusive Tjeckien, Slovakien och Ungern, samt i Asien för projekt med större volymer.

Inom området plåtbearbetning har vi tillgång till en omfattande teknologisk bredd. Våra leverantörer är specialiserade inom:

Laserskärning

Laserskärning är en bearbetningsmetod där en laserstråle används för att skära genom metallplåt. Det är en snabb och noggrann teknik som möjliggör skapandet av komplexa geometrier och fina detaljer i plåten.

Stansning

Stansning är en process där verktyg används för att skapa hål, former eller mönster i metallplåten. Ett stansverktyg pressas mot plåten, och överflödigt material skärs ut eller böjs bort för att skapa önskad form.

Bockning

Bockning är en metod för att böja metallplåt i olika vinklar och former. Genom att applicera tryck med en bockningsmaskin böjs plåten vid specifika punkter för att skapa vikningar eller vinklar enligt designkraven.

Svetsning

Svetsning är processen att sammanfoga två eller fler metallplåtar genom att smälta området där de möts och sedan låta det stelna igen. Detta skapar en stark och kontinuerlig fog som används för att skapa mer komplexa strukturer och komponenter.

Målning

Målning är en ytbehandlingsmetod där en yta av metallplåten täcks med färg för att förbättra utseendet, skydda mot korrosion och ge ökad hållbarhet. Målning kan göras med olika färgtyper och tekniker beroende på applikationen.

Montering

Montering involverar att sätta samman olika delar och komponenter för att skapa en färdig produkt. Inom plåtbearbetning kan monteringen innefatta att kombinera olika plåtdetaljer och eventuellt andra material för att uppnå den önskade funktionen eller produkten.

Vi bearbetar i följande material

• Konstruktionsstål

• Rostfritt stål

• Aluminium

• Mässing

Logistik

Plåtdetaljer kan vara skrymmande, och därför är effektiv logistik och lagerhantering avgörande för att hålla totalkostnaderna nere. Vi hanterar hela logistikprocessen och har omfattande lagermöjligheter. Vårt centrallager i Länna söder om Stockholm rymmer tusentals artiklar, och vi har även ett plocklager på ca. 450 kvadratmeter i Västberga, samt hos våra större producenter. Detta gör det möjligt för er att beställa enligt era önskemål när det gäller takt och kvantitet.

Denna strategi ger er en hög grad av kostnadseffektivitet och tillgänglighet samtidigt som miljöpåverkan från transporter minimeras.

  pictogram thonab.milling

  Kontaktperson på Thonab

  Anthon Thonestad
  anthon.thonestad@thonab.se
  Tel. 08-645 26 70

  Kontakta oss

  12 + 11 =