Laserskärning

Genom vårt omfattande nätverk av leverantörer har vi möjlighet att erbjuda laserskärning. Vi har kapacitet att hantera både storskalig serietillverkning och prototypproduktion, anpassat efter kundens behov.

Tillsammans med våra kunder kan vi noggrant utvärdera och välja lämpliga produktionsmetoder och material som bäst matchar de specifika kraven för varje projekt. På så sätt kan vi säkerställa hög kvalitet och precision i laserskärningen. 

Vad är laserskärning? 

Laserskärning är en högteknologisk bearbetningsmetod som använder en kraftfull laserstråle för att skära, gravera eller markera olika material. Denna teknik utnyttjar en koncentrerad ljusstråle med hög energi för att smälta, bränna bort eller skära materialet till önskad form.  Laserskärning är känd för sin höga precision och mångsidighet och den används inom en mängd olika branscher och tillämpningar. 

Här är några av de viktigaste aspekterna av laserskärning: 

 Materialmångfald: Laserskärning kan användas på en mängd olika material, inklusive metall, trä, plast, keramik, glas, tyg och mycket mer. 

Hög precision: Laserstrålen kan exakt kontrolleras och skapa mycket fina detaljer och skärningar med minimalt materialspill. 

Automatisering: Laserskärningsprocessen kan automatiseras och styrs av datorer, vilket möjliggör serietillverkning och upprepbarhet. 

Många tillämpningar: Laserskärning används inom industrin för att tillverka allt från metallkomponenter och skyltar till konstverk, skräddarsydda produkter och medicinska enheter. 

Snabbhet: Laserskärning är ofta snabbare än många andra skärmekanismer, vilket resulterar i effektiv produktion. 

Ingen kontakt med materialet: Eftersom laserstrålen inte fysiskt berör materialet, finns det ingen risk för slitage på verktygen eller kontaminering. 

Minsta värmeberöring: Laserskärning kan vara skonsam mot material genom att minimera värmeberöring, vilket är fördelaktigt för vissa känsliga applikationer. 

Oavsett om det handlar om att skapa komplexa delar för industrin, tillverka skräddarsydda dekorationer eller gravera text på smycken, är laserskärning en kraftfull teknik som ger precision och flexibilitet i materialhantering. 

 

Eftersom våra leverantörer är väl utrustade kan vi även erbjuda ytbehandling på dem svarvade komponenterna eller slutprodukterna. Eftersom vi har ett brett nätverk av leverantörer kan vi erbjuda det mesta inom ytbehandling, men några exempel på ytbehandling som vi kan erbjuda är: 

  • Härdning 
  • Förzinkning 
  • Målning 
  • Blästring 

Certifiering 

Certifieringar som våra leverantörer är: 

ISO 9001  

Denna standard fokuserar på kvalitetsledningssystem. Den fastställer riktlinjer för att etablera och upprätthålla processer som säkerställer hög kvalitet i produkter och tjänster, samt kontinuerlig förbättring av kundnöjdhet. 

ISO 14001  

ISO 14001 standarden handlar om miljöledningssystem. Den ställer krav på att organisationer ska hantera sina miljöaspekter, minska sin påverkan på miljön och eftersträva hållbar utveckling genom effektiva miljöhanteringsmetoder. 

IATF 16949 

Specifikt för fordonsindustrin, den här standarden fokuserar på kvalitet och kontinuerlig förbättring genom hela fordonsförsörjningskedjan. Den syftar till att säkerställa enhetliga kvalitetsstandarder i fordonskomponenttillverkning. 

ISO/IEC 17025 

När det kommer till att tillverka till laboratorier är det ISO/IEC 17025 som gäller, den fastställer kompetenskrav för provning och kalibrering. Den säkerställer att laboratorier utför noggranna tester med kalibrerad utrustning och pålitlig metodik. 

AS 9100:2016 

Denna standard är specifik för flyg- och rymdindustrin. Den bygger på ISO 9001 och fokuserar på kraven för kvalitet, säkerhet och efterlevnad inom flyg- och rymdsektorn. 

ISO 13485:2016  

För medicintekniska produkter är det denna standard som gäller. Den fastställer kvalitetskrav för design, tillverkning och distribution av medicintekniska produkter och säkerställer att produkterna uppfyller medicinska och regelmässiga krav. 

 

Kontaktperson på Thonab

Anthon Thonestad
anthon.thonestad@thonab.se
Tel. 08-645 26 70

Kontakta oss

2 + 4 =